Kiinteä toimitus 4,95€

Nopeat toimitukset

14 päivän avoin kauppa

Valittu laite: Vaihda laite täällä
Valitse malli

Kiinteä toimitus 4,95€

Nopeat toimitukset

14 päivän avoin kauppa

Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytäntö

1. Johdanto

Meille on tärkeää, että tunnet aina olosi turvalliseksi, kun luovutat meille henkilökohtaisia tietojasi. Tässä tietosuojakäytännössä haluamme kertoa avoimesti ja selkeästi siitä, miksi ja miten käsittelemme henkilötietojasi voimassa olevan tietosuojalain mukaisesti. Toimintatapamme varmistavat, että sinä voit luonnollisena henkilönä tuntea olosi suojatuksi käsitellessämme arkaluontoisia tietoja, ja niitä säätelee yleinen tietosuoja-asetus, GDPR. Pidätämme oikeuden päivittää tietosuojakäytäntöämme. Nähdäksesi aina uusimman version, vieraile osoitteessa tekniikkaosat.fi/tietosuojakaytanto.

2. Henkilötietovastaava

Spares Nordic AB ylläpitää verkkokauppayhtiötä tekniikkaosat.fi, yritystunnus 556998-9444, ja vastaa meille luovuttamistasi henkilötiedoista.

 

3. Henkilötiedot, joita keräämme

Yrityksenä voimme kerätä sinusta erilaisia ​​henkilö​​tietoja, kun vierailet verkkokaupassamme tai tilaat tuotteita. Voimme myös kerätä henkilö​​tietoja ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme tai viestiessäsi kanssamme muulla tavalla.

 

Alla on lueteltu esimerkkejä keräämistämme henkilökohtaisista tiedoista:

 

Yhteystiedot

  • Nimi
  • Osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero

 

Tilaukset ja maksaminen

  • Maksutiedot ja tiedot valitusta maksutavasta (emme tallenna luottokorttitietoja, näitä arkaluontoisia tietoja käsittelevät vain valitut luotto- ja maksupalveluyritykset, kuten esimerkiksi pankkisi)
  • Muut tiedot ostoksistasi, esim. tilausnumero ja valittu tuote
  • Maksuhistoria

 

IT

  • Sijaintitiedot matkapuhelimesta tai tabletista
  • Tekniset tiedot tietokoneesta, matkapuhelimesta ja muista sivuston kävijän käyttämistä laitteista ja niiden asetuksista
  • IP-osoite
  • Tallennetut evästeet

 

Muut

  • Tiedot, jotka annat ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme

 

4. Kolmansilta osapuolilta kerätyt henkilötiedot

Sen lisäksi, että tietoja kerätään sinulta suoraan, esim. tehdessäsi ostoksia verkkokaupassamme, henkilötietoja voidaan kerätä myös kolmansilta osapuolilta.

Kolmansilta osapuolilta kerättyjä tietoja ovat:

  • Osoitetiedot julkisessa rekisterissä (varmistaaksemme, että meillä on oikea osoitteesi)
  • Luottoluokitustiedot pankeilta tai luottotietoyrityksiltä

 

 

5. Miksi ja miten käsittelemme henkilötietojasi

 

Käyttötarkoitus ja oikeusperusta

Henkilötietoja, joita olemme keränneet sinusta, käytetään eri tarkoituksiin. Noudattaaksemme sitoutumistamme avoimuuteen luettelemme alla miksi ja miten näitä henkilö​​tietoja käytetään – jotta sinä yksilönä tuntisit olosi turvalliseksi tehdessäsi ostoksia meillä.

 

Alla olevassa taulukossa on esimerkkejä toiminnoista, joita suoritamme käyttötarkoituksen toteuttamiseksi sekä niiden käsittelyn oikeusperuste.

 

Tallentaminen

Tietojasi säilytetään normaalisti vain niin kauan kuin ne ovat tarpeen liiketoiminnallisten tarkoitusten toteuttamista varten. Tietoja voidaan myös säilyttää voimassa olevan lain edellyttämän ajan. Kaikesta huolimatta mielestämme on tärkeää, että tiedät, kuinka kauan tietojasi säilytetään. Näytämme tämän avoimesti alla olevassa taulukossa.

 

Käyttötarkoitus

Käsittelytapa

Oikeusperuste

Säilytysaika

Tilauksen käsittely

  • Identiteetin vahvistaminen.
  • Tuotteen tai palvelun toimitus ja siihen liittyvä viestintä.
  • Maksun käsittely (analysointi, mitä maksuvaihtoehtoja voimme tarjota sinulle tarkistamalla maksuhistoriasi tai hankkimalla luottotietoja luottotietoyrityksiltä).
  • Tilaustasi koskevien reklamaatiotapauksien ja takuukysymyksien käsittely ja viestintä kanssasi.
  • Osoitteesi tarkistaminen ulkoisten lähteiden avulla, esim. Klarna tai vastaava.

Ostosopimus, jonka olemme tehneet kanssasi.

Henkilötietojesi kerääminen on välttämätöntä, jotta voimme täyttää sitoumuksemme sinua kohtaan asiakkaana ostoprosessissa. Jos tietojen antamiseen ei anneta suostumusta, osto evätään.

 

Kunnes osto on suoritettu loppuun ja toimitus ja maksu on suoritettu. Tämän jälkeen seuraa 36 kuukauden ajanjakso, jolloin tietoja säilytetään mahdollisten reklamaatioiden tai takuukysymysten käsittelyä varten.

Lakisääteisten velvollisuuksien noudattaminen

Lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi saatamme joutua keräämään henkilötietoja. Tämä on lakien, tuomioistuimien tai viranomaismääräyksien vaatimuksien mukaista.

Vaatimukset voivat koskea tuotevastuuta tai näiden turvallisuutta. Tietyissä tilanteissa voi olla tarpeen tiedottaa sinulle yleisesti tai antaa erityisohjeita tuotteiden takaisinvedosta. Vaatimukset voivat koskea myös kirjanpitolain tai rahanpesulain mukaisia ​​velvoitteitamme.

Lakisääteinen velvoite.

Osa henkilötietojesi keräämisestä on lain velvoittamaa. Jos tietoja ei toimiteta, emme voi noudattaa lakisääteistä velvollisuuttamme ja osto evätään.

Yrityksiä koskeva kirjanpitolaki edellyttää, että tilitietoja säilytetään asianmukaisesti ja vähintään seitsemän vuoden ajan.

 

Muiden tietojen kohdalla niitä säilytetään, kunnes osto on suoritettu loppuun (mukaan lukien toimitus ja maksu) ja sen jälkeen 36 kuukauden ajan.

Asiakaspalvelua koskevien asioiden käsittely

  • Asiakaspalvelun saamat kysymykset esim. sosiaalisen median, sähköpostin tai chatin kautta.
  • Mahdollisten valitusten ja tukikysymyksien tutkiminen sekä tekninen tuki.
  • Henkilöllisyyden tunnistaminen.

Oikeutettu etu.

Käsittely on tarpeen toteuttaaksemme sekä meidän että sinun oikeutetun edun käsitellä asiakaspalvelutapauksia.

Kunnes asia on käsitelty.

Estää palvelun väärinkäyttö tai ehkäistä/estää ja tutkia yritystä koskevia rikoksia

Palvelun väärinkäytön estäminen tai yritystä koskevien rikoksien ehkäiseminen ja tutkiminen, jotka saattavat olla lainsäädännön vastaisia.

Oikeutettu etu.

Meidän ja sinun oikeutettu etu tarjota/käyttää turvallisia tuotteita ja selvittää rikosepäilyt.

Kunnes asia on käsitelty.

Omat sivut

  • Kirjautumistoiminnon mahdollistaminen.
  • Henkilöllisyytesi vahvistaminen.
  • Oikeiden ja ajantasaisten tietojen ylläpitäminen.
  • Maksuhistoria.

Henkilötietojesi kerääminen on välttämätöntä, jotta voimme täyttää velvollisuutemme tarjota "Omat sivut" -palvelun.

Jos tietoja ei anneta, sitoumuksia ei voi tehdä, etkä voi käyttää "Omat sivut" -palvelua.

Kunnes palvelu lopetetaan, joko asiakkaan toimesta tai automaattisesti 36 kuukauden käyttämättömyyden jälkeen.

Kilpailujen toteuttaminen

  • Viestintä ennen kilpailuun tai tapahtumaan osallistumista ja sen jälkeen, esim. vahvistus ilmoittautumisista, kysymyksiä tai arviointeja.
  • Voittajien valitseminen ja mahdollisten voittojen jakaminen.
  • Henkilöllisyyden tunnistaminen.

Oikeutettu etu.

Käsittely on tarpeen toteuttaaksemme meidän ja sinun oikeutetun edun osallistua kilpailuihin.

Kilpailun/tapahtuman ajan (mukaan lukien arviointi).

Tuotteiden markkinointi

Lähetämme sähköpostitse ja tekstiviestillä suoramarkkinointia, joka sisältää yleisiä kampanjoita ja erityistarjouksia.

Suostumus ehtojemme hyväksymisen yhteydessä

Suoramarkkinoinnin vastustaminen. Voit esimerkiksi lopettaa uutiskirjeemme tilaamisen milloin haluat.

Kunnes asiakas peruuttaa suostumuksen. Poistetaan automaattisesti 36 kuukauden käyttämättömyyden jälkeen.

 

 

 

6. Segmentointi

Toteuttaaksemme tietyt tarkoitukset segmentoimme asiakkaiden ostoista saatuja tietoja. Teemme tämän saadaksemme paremman kuvan siitä, miten asiakkaat kokevat palvelumme ja tuotteemme, jotta voimme kehittää ja parantaa nykyistä tuotevalikoimaa. Tallennettavat asiakastiedot ovat rajalliset ja koskevat enimmäkseen ikää, sukupuolta ja sähköpostiosoitetta. Aikaisemman ostohistorian perusteella tulevat tarjoukset voivat luoda perustan myös osalle markkinointia.

Tarvitsemme markkinoinnissamme myös seuraavia tietoja:

  • Käyttäjien toiminta (esim. klikkaus- ja vierailuhistoria)
  • Palautteet (esim. arviot ja tuotearvostelut)
  • Ostohistoria
  • Sijaintitiedot
  • Osoitetiedot
  • Tekniset tiedot käytettävistä laitteista ja niiden asetuksista (esim. selainasetukset, aikavyöhyke, käyttöjärjestelmä)
  • Jos olet kirjautunut sisään Facebookin tai jonkin muun kolmannen osapuolen kautta – sinun mielenkiinnonkohteet/ystävät/tykkäykset Facebookissa, sekä muut mahdolliset kolmannet osapuolet.

 

7. Evästeet

Vieraillessasi verkkosivustollamme (www.tekniikkaosat.fi) käytämme evästeitä, jotka mahdollistavat sen, että verkkosivumme toimivat sujuvasti ja sinä voit tilata ostoskorin tuotteita. Evästeiden avulla voimme analysoida ostoksiasi ja sinua kiinnostavia tuotteita. Lisää tietoa siitä, miten käsittelemme evästeitä, löydät osoitteesta https://www.tekniikkaosat.fi/evasteet.

 

8. Tietojen luovuttaminen muille yrityksille

 

Henkilötietojen käsittelijä

Monissa tapauksissa on välttämätöntä, että jaamme henkilötietosi muiden yritysten kanssa. Jotta voimme täyttää sitoumuksemme toimittaa tilattu tuote, jaamme henkilötietosi yritysten kanssa, jotka ovat meille ns. henkilötietojen käsittelijöitä. Henkilötietojen käsittelijä, yritys, käsittelee tietoja ohjeidemme mukaisesti. Nämä yritykset ovat:

  1. Kuljetus-, logistiikkayritykset ja huolitsijat
  2. Maksupalveluntarjoajat (korttitapahtumia tarjoavat yritykset, pankit ja muut maksupalveluyritykset)
  3. Markkinointi (digitaalinen markkinointi, sosiaalinen media, mediatoimistot ja mainostoimistot)
  4. IT-palvelut (yritykset, jotka hoitavat välttämättömän IT-järjestelmien toiminnan ja ylläpidon sekä siihen liittyvän teknisen tuen)

Henkilötietoja jaetaan ns. henkilötietojen käsittelijöiden kanssa, kuten esimerkiksi kuljetusyritykset ja pankit, vain niihin tarkoituksiin, jotka ovat yhteensopivia niiden tarkoitusten kanssa, joita varten me olemme keränneet tietoja. Kyseessä on pääasiassa pyrkimyksemme täyttää velvollisuutemme tehdyistä tilauksista.

Turvallisuutesi takaamiseksi tarkastamme kaikki henkilötietojen käsittelijät ja varmistamme niiden turvallisuuden ja luottamuksellisuuden. Osapuolten, Spares Nordic AB:n ja henkilötietojen käsittelijöiden, välillä on kirjallisia sopimuksia, joissa ulkopuoliset yritykset takaavat vahvan tietoturvan käsittelemilleen henkilötiedoille. Henkilötietoja koskevia turvallisuusvaatimuksia ja rajoituksia säännellään näissä sopimuksissa.

 

Yritykset, jotka ovat riippumattomia rekisterinpitäjiä

Jaamme henkilötietojasi myös yrityksille, jotka ovat riippumattomia rekisterinpitäjiä. Nämä ovat yrityksiä, joihin emme voi vaikuttaa, joten ne käsittelevät tietoja ilman meidän puuttumistamme asiaan.

Tällaisia riippumattomia rekisterinpitäjiä ovat:

  1. Viranomaiset (poliisi, verohallinto tai muut viranomaiset), jos meitä vaaditaan tekemään niin lain nojalla tai jos epäillään rikosta
  2. Yritykset, jotka hoitavat yleisiä tavarankuljetuksia, kuten logistiikkayritykset ja huolitsijat
  3. Yritykset, jotka tarjoavat maksupalveluita, esim. korttitapahtumia tarjoavat yritykset, pankit ja muut maksupalveluntarjoajat

On tärkeää huomauttaa, että kun henkilötietoja jaetaan yrityksen kanssa, joka on riippumaton rekisterinpitäjä, sovelletaan kyseisen yrityksen tietosuojakäytäntöä ja henkilötietojen käsittelyä.

 

 

 9. Sinun oikeutesi

Spares Nordic AB on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. On tärkeää tietää, että sinulla on luonnollisena henkilönä tiettyjä oikeuksia. Alla on katsaus siihen, mitä nämä oikeudet ovat, mitä ne tarkoittavat ja miten käytät niitä.

 

Pääsy tietoihin

Yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksien noudattaminen vaatii täyttä avoimuutta. Jos kuluttajana haluat tietää, mitä kaikkia tietoja sinusta kerätään, sinulla on oikeus pyytää ja nämä tiedot. Jos saamme tällaisen pyynnön, voimme ottaa sinuun yhteyttä hankkiaksemme lisätietoja ja varmistaaksemme, että tiedot toimitetaan oikealle henkilölle.

 

Oikaiseminen

Jos käsittelemme sinusta virheellisiä tietoja, kuten esimerkiksi jos meillä ei ole viimeisimpiä ajankohtaisia tietojasi, voit pyytää henkilötietojesi korjaamista. Muista, että käyttäjänä voit aina mennä Omille sivuille tarkastellaksesi tai päivittääksesi tietojasi ja nähdäksesi aikaisemmat tilauksesi.

 

Poistaminen ja rajoittaminen

Voit milloin tahansa pyytää henkilötietojesi poistamista tai rajoittamista, jos koet, että niitä käsitellään voimassa olevan lainsäädännön vastaisesti.

Huomioi, että meillä voi olla oikeus hylätä pyyntösi henkilötietojen poistamisesta tai rajoittamisesta, jos lailliset velvoitteet estävät meitä tekemästä sitä. Nämä velvoitteet määräytyvät kirjanpito- ja verolainsäädännöstä, pankki- ja rahanpesulainsäädännöstä sekä kuluttajalainsäädännöstä. Tietojen käsittely voi myös olla välttämätöntä, jotta voimme esittää, laatia tai puolustaa oikeudellisia vaatimuksia.

Mikäli tietojen poistaminen tai rajoittaminen hylätään, voimme sen sijaan suojata kyseiset henkilötiedot niin, että niitä käytetään vain siihen tarkoitukseen, johon lakisääteinen velvoite liittyy. Näin niitä ei käytetä muihin tarkoituksiin kuin lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseen.

 

Suoramarkkinoinnin vastustaminen

Henkilötietojasi ei saa käsitellä suoramarkkinointia varten (esim. sähköpostitse lähetettävät uutiskirjeet), jos vastustat tällaista käsittelyä. Jos kieltäydyt suoramarkkinoinnistamme, lopetamme kaikenlaisen jakelun sinulle. Jos haluat edelleen viestejä tietyissä kanavissa, sinun ei tarvitse vastustaa kaiken tyyppistä markkinointia. Tässä tapauksessa voit valita, että saat meiltä tarjouksia vain valitsemiesi kanavien kautta, esim. sähköpostitse, mutta ei tekstiviestinä.

 

Automaattinen päätöksenteko

Sinulla on oikeus kieltää automaattiseen käsittelyyn perustuva päätöksenteko, jos sillä on oikeudellisia seurauksia tai jos se vaikuttaa sinuun merkittävästi vastaavalla tavalla. Tätä ei sovelleta, jos päätös on esimerkiksi välttämätön sopimuksen tekemiseksi tai noudattamiseksi kanssasi (kuten luottohakemusten yhteydessä).

 

Tietojen siirtäminen järjestelmästä toiseen

Voit pyytää, että luovuttamasi tiedot siirretään toiselle henkilötietojen rekisterinpitäjälle, mitä kutsutaan tietojen siirtämiseksi.


Tietojen siirtämisen edellytyksenä on, että siirto on teknisesti mahdollista, mutta se voi myös tapahtua automaattisesti.

 

Valitus valvontaviranomaiselle
Luonnollisena henkilönä sinulla on aina oikeus tehdä valitus Datainspektionenille/Tietosuojavaltuutetun toimistoon, jos sinusta tuntuu, että henkilötietojasi on käsitelty väärin.

 

10. Henkilötietojen suojaaminen

Suojaamme yksityisyyttäsi ja henkilötietojasi erittäin turvallisten tietojärjestelmien avulla. Välitämme yksityisyydestäsi ja turvallisuudestasi. Olemme kehittäneet erityisiä turvatoimia suojataksemme henkilötietojasi laittomalta tai luvattomalta käsittelyltä (esim. luvaton pääsy, katoaminen, tuhoaminen tai vahingoittuminen). Voit aina tuntea olosi turvalliseksi, kun teet ostoksia sivustollamme. Vain ne henkilöt, joille henkilötietojen käsittely on välttämätöntä täyttääksemme asiakassopimuksemme kanssasi, käsittelevät henkilötietojasi.

 

11. Datainspektionen on valvontaviranomainen

Tee valitus Ruotsin tietosuojavaltuutetulle, Datainspektionenille, jos koet, että yritys käsittelee henkilötietojasi väärin. Datainspektionen valvoo, että lainsäädäntöä noudatetaan.

 

12. Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojakäytännöstämme ja siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, voit aina ottaa meihin yhteyttä. Löydät yhteystiedot alta.


Spares Nordic AB/Teknikdelar.se
Box 8081
200 41 Malmö

Sverige


Yritystunnus: 556998-9444


Ota meihin yhteyttä: https://teknikdelar.zendesk.com/hc/fi/requests/new

Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt evästeet. Lue lisää meidän tietosuojakäytäntö.